Uitje

Discgolf uitje

Een leuk uitje voor iedereen!

Jouw discgolf uitje

Discgolf is een sportief uitje. Je gooit een frisbee (disc) over een parcours met verschillende banen (holes).

Elke baan heeft zijn eigen uitdagingen. Het doel van het spel is om het parcours in zo min mogelijk aantal worpen te doorlopen. Prachtig voor kinderen vanaf 8 jaar en geschikt voor ouderen die goed ter been zijn.

Tip - Light with brain

Tip:

Als je voor het eerst discgolf speelt kan je beter de beginners layout kiezen.

Dit kan je verwachten van jouw uitje

Jouw uitje duurt tussen de 1,5 en 3,5 uur. Zorg dat je leuke mensen hebt geregeld om mee te spelen. Jullie spelen meestal in groepjes van maximaal 5 personen over de hele course, en hebben de grootste lol. Hoe goed je speelt hoeft niets uit te maken.

Tussen het gooien door is er genoeg tijd voor leuke gesprekken, opscheppen over je worp die naast de basket beland en je kunt mooie actiefoto's schieten.

Lekker spontaan

Hoewel discgolf een serieuze sport is, is het allereerst een gezellige en goedkope dagbesteding die niet al te veel planning vereist. Je kan komen spelen wanneer en zo vaak je maar wilt.

Een actie foto

Locatie

We bieden momenteel onze uitjes alleen aan op ons "Discgolfpark Park van Luna in Heerhugowaard". In de nabije toekomst verwachten we niet alleen meer eigen discgolfparken te bouwen en beheren, maar bieden we onze uitjes ook aan op openbare courses in bijna elke provincie.

Welke layout kies je?

Ons discgolfpark heeft 3 moeilijkheidsgraden welke allemaal spelen naar 18 vaste baskets. Groen en Rood kun je hieronder boeken.

Er is ook een witte voor gevorderde spelers deze is alleen geschikt voor mensen met eigen discs en flink wat ervaring. Het vereist lange en accurate worpen, en vaak dan nog een lange putt.

Groen voor de beginnende speler

Mensen die voor het eerst discgolf spelen, kinderen en ouderen raden we aan de 12 holes groene beginners ronde te spelen.

Deze heeft kortere holes en weinig obstakels. Hoewel dit de makkelijkste route is, zal je als beginner al snel merken dat goed scoren enige ervaring vereist.

Rood voor de geoefende speler

De 18 holes rode layout is voor sportievelingen en voor mensen die al vaker discgolf hebben gespeeld.

Er zijn wat meer obstakels zoals water waar je overheen gooit en sommige holes zijn een stuk langer. Je moet minimaal 40 meter kunnen gooien en wat controle hebben over de richting waar je disc heen vliegt.

een geoefende speler op een hole

Buitenuitje

Het weer speelt een grote rol bij dit spel. Rotweer bestaat niet in discgolf. Zeker harde wind heeft een enorme impact op je worp en maakt mikken moeilijker maar ook veel leuker. Als het regent is het wat moeilijker je disc goed vast te houden en je gooit minder lange afstanden. Daar staat tegenover dat het rustig is en dat je alle ruimte en tijd hebt verschillende shots te oefenen. Met de juiste kleding is discgolf altijd leuk.

Discgolf bij slecht weer

Zelfstandig Spelen

Kom gezellig een dagje discgolf spelen, reserveer nu jouw teetime!

Huur discs of speel met je eigen frisbees.

Als je huurt krijg je ook een tas met scorekaart (met korte uitleg hoe het spel gespeeld wordt), potlood, een flesje water voor iedere deelnemer en een handdoek om je disc schoon/droog te houden. We voegen een paar extra discs toe zodat je verder kunt spelen als je discs verliest. Je uitje duurt 3 uur, als er genoeg ruimte is mag je langer blijven spelen.

Als je voor het eerst komt spelen, maar niet meteen een uitgebreide privé clinic wilt, kies dan voor een introductieclinic in disc golf. In uiterlijk 1 uur leer je alles dat je nodig hebt om maximaal plezier uit je rondje discgolf te halen. Daarna gaan jullie zelfstandig een ronde over de course spelen.


Groepsuitje met Clinic

Disc Golf is een leuk uitje voor groepen!

Bij een groepsuitje krijgen jullie altijd eerst een clinic. In de clinic oefent je groep gezamenlijk werptechnieken en leren jullie de regels.

Tijdens het spelen worden jullie begeleid door een ervaren discgolfer die jullie helpt je disc in zo min mogelijk aantal worpen in de basket te gooien. Je speelt in groepjes van maximaal 5 spelers per hole.


Privé clinic

Wilt je de sport beter leren spelen?

We geven privéclinics voor spelers van elk niveau. (max. 15 pers.)

Als je met een grotere groep bent reserveer dan een groepsuitje.


Uitje voor scholieren

Wij hebben een speciaal aangepast programma voor kinderen.


Combineer jouw uitje

Voor of na het spelen pak je een terrasje bij een van onze horecapartners, of ga je heerlijk uit eten. Je kan een museumbezoek of een fietstocht plakken aan je uitje en we hebben in het park van Luna een openbaar MTB parcour. Een bootje huren misschien? Er is genoeg te doen om van jouw uitje een lekker dagje weg te organiseren.

Een terras foto van Cafe de pomp

Lees je eerst in

Op onze “alles over discgolf pagina's” vind je alles dat je nodig hebt om jouw uitje nog leuker te maken. Kies de juiste kleding, leer alvast de terminologie en vind waardevolle tips & tricks.

Genoeg plek

We hebben elk moment plek voor 70 spelers per course die tegelijkertijd kunnen spelen. Enkele dagen per jaar organiseren we wedstrijden, sommige waar je ook aan mee kan doen. Hierdoor is het mogelijk dat er dagen of tijden zijn waarop je niet kan reserveren. Probeer dan een andere tijd, of een andere dag.

Vragen?

Heb je iets te vragen of te vertellen? Neem dan contact op via onze contactpagina.