Park van luna Heerhugowaard

Discgolf in de buurt

Wij bouwen/onderhouden discgolf courses.

Discgolf park van Luna te Heerhugowaard

Ons discgolf park in het park van Luna in Heerhugowaard zou ons 2e course worden. Echter door beleidswijziging bij Staatsbosbeheer moesten we onze eerste course verwijderen. Hoewel we het verlies van de eerste natuur discgolf course betreuren zijn we zeer content met deze nieuwe locatie.

Na veel onderhoudt aan het park en een paar tweaks aan het ontwerp van deze course kunnen we zeggen dat ons discgolfpark het beste van het land is om zowel als beginnende als ervaren discgolfer leuke discgolf uitdagingen te hebben.

Discgolfpark voor omwonenden en de leukste uitjes

Het ontwerp van onze course is bedacht door een aantal betrokken discgolfers en de samenwerking tussen Hans Krens van “Discgolfpark Benelux” en Daniël Kraak van “Disc Golf Noord-Holland”. Als doelgroep hebben we gekozen voor nieuwe spelers die in de buurt van het discgolfpark wonen en beginners die discgolf spelen als uitje.

Het uitgangspunt van het ontwerp is een combinatie te creëren van nog jarenlang een uitdagende layout voor deze spelers en daarbij een moeilijkere layout die de beste spelers van het land voorlopig niet al te veel onder par zullen spelen.

Er is in het ontwerp veel rekening gehouden met de veiligheid van alle parkgebruikers. We hebben gekozen voor duidelijke teesigns en infoboard met veiligheidsinformatie.

Layouts

Dankzij de vier layouts is deze course voor iedereen geschikt, van beginnende spelers(groene layout) tot aan de beste spelers van Nederland(blauwe layout). Hieronder beschrijven we wat je van elke layout kan verwachten op deze locatie.

Groene layout

De beginners layout heeft twaalf relatief korte holes zonder teveel obstakels. Je kunt bij de meeste holes de baskets bereiken in een rechte lijn. Je speelt helemaal niet over water, behalve over greppels waar water in kan staan. Deze layout is ideaal voor beginners, kinderen en ouderen. Soms deel je de tee met de rode layout, de par is dan meestal wel eentje hoger.

Rode layout

De layout voor geoefende speler is meestal niet geschikt voor beginners. Enkele uitzonderingen zijn sportieve mensen met een goed bal en/of richtingsgevoel. Er zijn langere holes, enkele dezelfde als de witte layout. Maar je hoeft nog niet super ervaren te zijn om deze layout in par te kunnen volbrengen. Verwacht meer obstakels, en spelen over of langs water. Deze layout wordt gebruikt in de landelijke competitie voor recreatieve spelers die lid zijn van een discgolf vereningung.

Witte layout

De witte layout is het pareltje van ons discgolfpark. Het is een prachtig ontworpen 18 holes design met zeer lange holes tot 100 meter per worp als je voor de birdie gaat.

Hoewel er niet super veel obstakels zijn is het belangrijk dat je niet teveel uit koers werpt. Een gemiste birdie kans kan zomaar tot een zeer lange put voor par zorgen, en juist daar zit het venijn in dit ontwerp. De meeste obstakels en uitdagingen bevinden zich in de buurt van de basket.

Deze layout mag je alleen spelen als je de veiligheid van alle parkgebruikers kan garanderen, het is ook aan te raden voor elkaar te spotten aangezien je niet elke hole helemaal kan overzien.

Blauwe layout

Omdat het park geschikt is voor grotere wedstrijden en betere spelers hebben we ook rekening gehouden met een extra “blauwe layout”.

Om de veiligheid van alle parkgebruikers te garanderen, kan deze course alleen gespeeld worden door ervaren discgolfers die gebruik maken van een spotter. Daarom is deze XL course alleen beschikbaar tijdens Nederlandse en Europese kampioenschappen.

Onze layouts op de kaart

Klik op onderstaande layouts om ze te vergroten:

Locatie

Deze course bevindt zich in het stadspark van Heerhugowaard, wat een groene oase van rust bied. Je vindt hier:

  • Bomen en struikgewas
  • Vijvers en sloten
  • Wandelpaden
  • Hoogte verschillen in het terrein
  • Mogelijkheid om discs te huren
  • Mogelijkheid om deel te nemen aan een van onze clinics
  • Mogelijkheid om discgolf te combineren met andere uitjes
Een banner image van hole bordje

Tees en teesigns

In het Park van Luna hebben wij tees in de vorm van ingegraven frames met een betonplex plaat. Daarop hebben we kunstgras van een oud Hockeyveld. Dit gras is dusdanig stroef dat je niet uitglijd en ook niet in je beweging belemmert wordt.

Deze teesigns bieden een duidelijk overzicht van het speelveld, de ideale lijn en de aanwezige gevaren.

Maaien/onderhoud op het park

Onderhoud

We doen al het onderhoud zelf. We hebben eigen grasmaaiers voor elk type gras op elke plek. Strak gemaaide fairways in een druppelvorm met een extra band daaromheen waar we het gras iets langer laten groeien. We snoeien zelf struiken en bomen en onderhouden onze spullen met de grootste zorg. Mocht je zien dat er onderhoud nodig is, geef het dan snel door via de contactpagina.

Verloren en gevonden discs

Als service voor spelers op onze course doen we ons best verloren discs en hun eigenaar te herenigen. We vissen in het water naar discs en wanneer je aangeeft waar je jouw discs bent verloren zoeken we met je mee. Op deze pagina vind je een kaart waar je kunt aangeven waar je disc ongeveer ligt:

Verloren Disc Park van Luna Heerhugowaard - Google My Maps

Vereniging

We hebben de oude vereniging “Discgolf Vereniging Groet” DVG meeverhuisd naar de nieuwe course en hernoemd naar “Discgolf Vereniging Heerhugowaard” (DVH) gegeven. Als je vaak komt spelen is de vereniging ook de voordeligste keuze.

We hebben een vaste speeldag waar in eerste instantie iedereen mag aansluiten en meespelen. Ook hebben we een app waar leden met elkaar afspreken om samen een rondje te gaan spelen.

Als lid van de vereniging mag je meedoen aan de landelijke competitie, je speelt dan tegen spelers van je eigen niveau en er zijn elke wedstrijd leuke discgolf prijzen te winnen.

Pay 2 play

Het discgolfpark park van Luna is het eerste park dat volledig is gefinancierd, gebouwd en onderhouden wordt door “Disc Golf Noord-Holland”. We hebben een enorme investering gedaan in tijd en geld om onze dromen te realiseren.

In de eerste plaats blijven we ons inzetten om ons park te onderhouden en de beste service te verlenen aan onze gasten. Dit maken we haalbaar door van onze gasten een kleine coursfee te laten betalen en het aanbieden van uitjes zowel met als zonder clinic.

Eventuele winst gaat grotendeels naar onze missie meer discgolfparken te bouwen, zodat elke Nederlander een course binnen 30 minuten afstand van huis heeft.

Algemene voorwaarden

Als je gebruikt maakt van onze spullen die in het park zijn geplaatst, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden. We raden je ook aan deze te lezen, zodat je weet waar je mee akkoord gaat.

Bereikbaarheid

Ons discgolfpark in park van Luna is heel makkelijk te bereiken, door de ligging in de buurt van de ring van Alkmaar en is het beste te bereiken met de auto of fiets.

Naast de course is er een parkeerplaats waar je je auto kunt parkeren.
Met buslijn 162 ben je in ongeveer 10 minuten van Alkmaar station bij deze course.

Google maps: Disc Golf Park van Luna

Wil je meer info over ons Discgolf park van Luna, Heerhugowaard, neem contact op via de contactpagina.