Disc golf in jouw gemeente

Discgolf in jouw gemeente?

Wij willen je graag helpen.

Disc Golf in jouw gemeente

Maximaal 30 minuten rijden om te kunnen discgolven. Als het aan ons ligt, kan iedere Nederlander zich binen een half uur op een discgolf terrein bevinden. Van een mini-course met enkele holes tot aan grote course van 9 tot 18 holes.

Ben je particulier en heb je niet de middelen of een eigen terrein, maar wil je je wel inzetten voor het groeien van discgolf, dan kun je hieronder lezen wat jij kunt doen en betekenen. En hoe we jou helpen je droom te verwezelijken.

Het realiseren van een nieuwe discgolf course

Voordat er een nieuwe discgolf hole bij jouw in de buurt staat, komt hier nog heel wat bij kijken:

  • Een geschikt terrein vinden.
  • Het overtuigen van de grondeigenaar en beheerder, dat discgolf een grote aanwinst kan zijn voor de regio en het gebied.
  • Bewijs verzamelen om aan te tonen dat er genoeg animo in de omgeving van het terrein is.
  • Budget vergaren om te investeren in de realisatie.
  • Course ontwerp.
  • Course bouwen.
  • Promotie van de course.
  • Het opzetten van een vereniging.
  • Course onderhoudt.
  • En nog veel meer.

Misschien heb je een of meer punten al helemaal uitgedacht, maar mis je nog kennis of de middelen om jouw droom te realiseren. Als je bereid bent veel tijd en energie in te zetten en anderen kan motiveren te helpen, neem dan contact op. Wij willen je graag helpen.

Weinig ruimte?

We begrijpen dat niet elke gemeente genoeg ruimte heeft voor een 18 holes course. En dat is ook helemaal niet nodig. Om onze sport te promoten hebben we aan één basket genoeg.

Een veldje met een paar bomen en een basket op de juiste plek, geeft al de mogelijkheid om flink wat shots te oefenen. Een kleine course van 3 baskets kan al genoeg zijn om 15 mensen tegelijk te laten spelen.

Samenwerken

Disc Golf Noord-Holland helpt jou graag met het realiseren van jouw discgolf droom. Wij focussen ons als bedrijf voornamelijk op het ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden van courses. Wij hebben veel ervaring en werken samen met de beste discgolfpark ontwerpers in het land.

Jouw hulp kunnen we goed gebruiken. Wij zoeken enthousiaste discgolfers die helpen de behoefte aan een course in jouw gemeente te vergroten.

Dit betekend dat je onze sport eerst op de kaart moet zetten. Denk aan het organiseren van open dagen en clinics om nieuwe mensen te introduceren. Het helpt bijvoorbeeld wanneer er al een discgolf vereniging bestaat, indien dit niet het geval is kunnen wij hier ook bij helpen.

Het realisatieplan

Dit begint met een onderzoek naar levensvatbaarheid van het gebied. Wonen er genoeg mensen in de buurt, of komen deze in het gebied voor recreatie? Wat voor course zouden deze mensen in de eerste instantie nodig hebben? Binnen hoeveel tijd verwachten we dat er vraag komt naar een course met meer uitdaging?

Als dit uitgewerkt is, dan pas benaderen we de grondbeheerder. Deze informeren we over onze plannen en we vragen om hulp en toestemming. Dit is het meest lastige traject en kan soms erg lang duren. Met de feedback die we ontvangen maken we onze plannen meer concreet.

Financiering

Het aanleggen van een discgolf park kost een hoop geld. Afhankelijk van de omgeving en jouw wensen, zijn er verschillende mogelijkheden om het project te financieren.

Denk aan het benaderen van bedrijven en de gemeente of sportfondsen. Of door te kiezen voor ons pay 2 play concept, waarbij discgolf spelers een kleine fee betalen.
Ook het onderhouden van een course kost geld. In het financieringsplan staan meerdere manieren om deze kosten te dekken.

Wil jij je inzetten?

Wij helpen jou met het realiseren van jouw discgolf wensen, maar we hebben zelf ook hulp nodig. Ons bedrijf is altijd op zoek naar nieuwe ondernemers die ons helpen met ons concept.

Je kunt ons helpen door clinics te begeleiden voor onze uitjes, of voor ons course onderhoudt te doen. Niet voor niets natuurlijk. We zijn een professioneel bedrijf dat je betaald om ons te helpen. Omdat we niet overal tegelijkertijd kunnen zijn, zullen er in de toekomst ook vacatures ontstaan. Bijvoorbeeld voor leidinggevenden die een of enkele courses onder hun hoede nemen en te zorgen dat deze courses maximaal worden benut.

Er zal altijd behoefte blijven aan vrijwilligers die kleine taken op zich nemen. We gaan er van uit dat locals zich willen inzetten voor deze zaken. Wanneer de course een eigen verenging heeft zal dit nog makkelijker te organiseren zijn.

Wordt je super enthousiast, en wil je graag samenwerken om in jouw gemeente discgolf te introduceren wacht dan niet, maar neem direct contact met ons op!