Werptechnieken

Werptechnieken

Leer nog verder en beter te werpen.

Werptechnieken

Om de disc ver te gooien heb je niet zozeer sterke spieren nodig. De truc van goed discgolf spelen zit 'm in de techniek. Zelf een kind van 10 jaar oud kan een gemiddelde discgolfer al passeren wanneer hij of zij de techniek goed beheerst.

Je hebt aan één worp genoeg om alle richtingen op te kunnen gooien en alle obstakels te kunnen ontwijken. Ook op youtube zijn veel uitleg filmpjes erover te vinden. Hieronder een paar om je op weg te helpen.

Backhand
Één van de makkelijkst te leren worpen om is de backhand. Dit is bijna hetzelfde als het overgooien van een frisbee. Je geeft een flinke spin aan de disc en werpt hem in de richting van het doel. Om heel ver te kunnen gooien gebruik je meer dan alles vanaf je schouder.Youtube.com - Ricky Wysocki's 5 beginner Swing Tips for your backhand!
Forehand of Sidearm
De andere makkelijkst te leren worp is de forehand. Een voordeel van de forehand is dat de disc automatisch een bocht de andere kant op draait, dan wanneer je backhand gooit. Daarnaast is deze worp vaak makkelijker wanneer je van heel dichtbij een obstakel gooit.Youtube.com - Forehand for Beginners
Push/spin putt
De push putt is één van de twee putt technieken waarbij je jouw disc in een boog naar de basket werpt. Het voordeel van deze manier van putten is dat je niet zo snel ver voorbij de basket schiet, wanneer je deze mist. Bij de spin putt techniek geef je je disc een extra draai. Het voordeel van de spin putt is dat je minder last hebt van invloed door de wind.Youtube.com - Spin putting vs. Push putting: What's the difference? | Disc Golf Beginner's guide ft. Chris Clemons

Leer van een deskundige

Je kunt bij ons een clinic reserveren, wij helpen je op een persoonlijke manier om sneller verschillende werptechnieken te beheersen. In slechts 30 minuten leer je al de basis van bovenstaande technieken. Tijdens het rondje spelen dat we daarna doen, geven we nog tips en aanwijzingen zodat jij het het beste uit je worp kunt halen.