Uitje voor scholieren

Uitje voor scholieren

Een sportief en leerzame activiteit!

Uitje voor scholieren

Discgolf is een ideaal uitje voor een dagdeel van jullie schoolreisje of sportdag. Het is een sportieve en uitdagende maar leerzame sport. Je leert niet alleen hoe je een frisbee zo ver mogelijk smijt.

Wanneer we kinderen discgolf leren, focussen we ons in eerste instantie op het plezier dat de kinderen hebben. We houden rekening met de sfeer in de groep en passen ons programma daar op aan.

Persoonlijke ontwikkeling

We leren kinderen dat je plezier kunt hebben door jezelf te verbeteren. Resultaat komt na veel oefenen, maar door slimme tips zullen kinderen inzien dat een kleine aanpassing in het spel al snel kan leiden tot grote vooruitgang en dat een spel als discgolf vooral draait om bewustzijn en zelfkennis.

Aangepaste clinic voor scholieren

We beginnen met een aangepaste en meer uitgebreide clinic waar we de kinderen leren werptechnieken te gebruiken die later tijdens de ronde over de course goed van pas komen. Ook nemen we ruim de tijd om de regels van het spel uit te leggen.

Begeleiding

Wij leveren 1 instructeur per 35 kinderen. Tijdens de ronde zal de instructeur bij sommige holes meekijken en aanwijzingen geven.

De begeleiders van de kinderen kunnen meespelen maar dat hoeft niet. We raden aan om 1 begeleider per 10 kinderen mee te nemen om de veiligheid van de kinderen te kunnen garanderen.

Aantal spelers

We verwelkomen kinderen vanaf groep 6 en kunnen een aangepast programma bieden voor maximaal 60 kinderen en begeleiders.

Bij grotere aantallen kunnen we meerdere starttijden toepassen. Per dag kunnen er op een course 180 kinderen met begeleiding spelen.

Kosten

Omdat de jeugd de toekomst heeft en we graag kinderen introduceren in de sport, hanteren we een aangepast tarief. Afhankelijk van de groepssamenstelling geven we een flinke korting op onze normale prijzen wanneer jullie doordeweeks komen spelen.

Clinic inclusief discs huren

 • Min. kinderen: 15
 • Prijs: € 7,50 p.p. voor alle spelers. Actie speciaal voor scholieren.
 • Extra spelers: € 15,- per persoon (€ 7,50 voor kinderen tussen 8-12 jaar)
 • Inbegrepen: Toegang tot course, een tas met genoeg discs, een flesje water voor elke speler en een scorekaart.
 • Tijdsduur: maximaal 3 uur.

Introductiekorting scholen binnen 15 km van de course

Scholen op fietsafstand van onze courses kunnen eenmalig hun discgolf uitje organiseren onder de kostprijs. We hopen dat alle scholieren een keer discgolf bij ons komen spelen.

 • Min. aantal spelers: 15
 • Prijs: € 5,- p.p.
 • Discgolf clinic, inclusief huren discs met flesje water en scorekaart.

We zullen betreffende scholen zelf benaderen met deze aanbieding, maar mocht je als nabij gelegen school al eerder geïnteresseerd zijn, vermeld dan bij je aanvraag dat jullie school hieronder valt.

Discgolf samenwerking met scholen uit de buurt

We willen niet alleen dat alle scholen kennismaken met ons bedrijf en ons discgolfpark, we willen dat iedere scholier uit de buurt, minimaal een keer bij ons discgolf heeft gespeeld.

Om dit aan te moedigen hebben we een concept bedacht waarbij scholen zelfstandig ons discgolfpark gebruiken voor een discgolfuitje of sportles.

Zelfstandig spelen voor scholen

Zelfstandig spelen (met eigen discs) is ook erg leuk Je gaat dan zelf met de kinderen naar ons discgolfpark en jullie spelen zonder onze begeleiding een ronde over de course.

 • Coursefee: € 1,50 p.p.
 • Huur discs: € 5,- p.p.
 • Koop discs: € 15,-

De discs die wij verkopen, blijven zeker 10 jaar goed mits je ze niet verliest.

Je mag natuurlijk ook komen spelen met discs gekocht bij andere aanbieders, let op dat je discs koopt die geschikt zijn voor discgolf en hou rekening met het gewicht. Kinderen gebruiken lichtere discs, die met een lagere snelheid gegooid kunnen worden.

Opleiding tot discgolf leraar

We bieden scholen een discgolf opleiding aan voor leraren. In drie clinics en twee maal een theorieles helpen we leraren discgolf te leren spelen en zelf discgolf clinics te geven aan hun kinderen. Het is niet verplicht deze opleiding te doen voordat je schoolkinderen meeneemt naar een discgolfpark. Wij bieden dit aan zodat kinderen die bij ons komen spelen het maximale uit hun ervaring met discgolf kunnen halen.

Omdat het ons doel is alle kinderen te introduceren in de sport bieden wij deze opleiding onder de kostprijs. We vragen slechts € 250,- per deelnemer.

Om deze opleiding betaalbaar te houden bieden we deze maximaal 2x per jaar aan. Bij voldoende animo worden er in samenspraak data ingeplant. We werken met minimaal 3 tot maximaal 10 leraren per opleiding.

Dit gaan we doen per les

In de eerste clinic richten we ons volledig op werptechnieken, en spelen we daarna een rondje over de course om deze goed te kunnen oefenen. De clinic duurt zo'n twee en een half uur.In de eerste theorieles leer je meer over het doel van het spel, ook gericht op de persoonlijke ontwikkeling van de speler en over de regels. Daarbij ontwikkelen we een doelstelling waarbij we bepalen hoe we discgolf willen inzetten en wat we ermee willen bereiken. De theorieles duurt maximaal twee uur.In de tweede clinic herhalen we kort de werptechnieken, en gaan oefenen op de course. We besteden veel tijd aan innerlijke processen en omstandigheden van buitenaf. Wat voel je? Wat valt je op? Wat doe je? Waarom doe je dat zo? Deze clinic duurt tussen de twee en een half a drie uur.

De laatste clinic gaan jullie onder begeleiding een clinic organiseren voor een kleine groep scholieren. Wij maken aantekeningen en zoeken naar verbeterpunten die we bespreken in de laatste theorieles. Per clinic zijn we ongeveer twee uur bezig.

In de laatste theorieles bespreken we hoe de clinic is gegaan, en zoeken we samen naar verbeterpunten. We bekijken welke doelstellingen behaald zijn en wat we hadden kunnen doen om ze allemaal te behalen. De theorieles is tevens de afsluiting van de opleiding en duurt maximaal twee uur.Er is geen certificaat of een diploma, de opleiding tot discgolf leraar is een toevoeging voor de school en de deelnemers. Daarbij biedt je de kinderen die komen spelen een complete en leerzame ervaring. Die je elk schooljaar weer meegeeft aan nieuwe kinderen.

Vragen en/of Reserveren?

Heb je nog vragen of wil je reserveren neem dan gerust met ons contact op via onderstaande knop.