Tip's & Tricks

Tips en tricks

Leer nog beter te spelen.

Tip's & Tricks

Vergis je niet door te denken dat je goed kan disgolfen omdat al eens met frisbee gespeeld hebt. Je speelt namelijk met zwaardere discs op een grotere afstand en moet bovendien nog obstakels ontwijken. Wanneer je minstens zo goed als professionele discgolf spelers wil zijn, begin dan met het lezen van de belangrijkste Tip's & Tricks die we hier voor je uitgeschreven hebben.

Tip - Light with brain

Tip:

Wil je meer weten of heb je liever een persoonlijke uitleg? Dan kun je bij ons ook een privé clinic nemen.

De belangrijkste tips op een rij

Lees onderstaande tips om snel beter te worden in discgolf:

Verschillende discs

Het is wijs om eerst even op een open veld wat oefenworpen te gooien zodat je leert hoe jouw disc vliegt, voordat je gaat bekijken wat de verschillen tussen de disc soorten zijn. Op onze pagina Welke disc heb ik nodig? vertellen we meer over de verschillende soorten discs.

Ver gooien

We zien veel beginners proberen om zo ver mogelijk te werpen. Het is echter veel belangrijker om eerst je techniek te beheersen. Je wilt dus het aantal worpen per hole verminderen, door de disc niet te ver of in de verkeerde richting te laten neerkomen.

Aantal spelers

Wij hanteren maximaal 5 spelers per hole. Maar om niet te lang op elkaar te wachten raden we je aan om met 2 tot 4 spelers tegelijk op diezelfde hole te spelen.

Invloed van wind

De windrichting tijdens het gooien van jouw disc is heel belangrijk. Tegenwind remt de disc en als de wind onder je disc komt schiet deze omhoog. Bij wind in de rug wil je juist dat de wind je disc meevoert, daarmee komt de disc een stuk verder. Zijwind duwt je disc opzij en je dient rekening te houden welke kant van de disc het meest door de wind beïnvloed wordt. Als de bovenkant van je disc de wind pakt, zal deze snel naar de grond geduwd worden.

Bochten gooien

Om een bocht te manipuleren kun je je disc schuin gooien, de disc vliegt dan in een bocht in de richting van het onderste deel van je disc. Als je een scherpe bocht wil, gebruik je hoogte om je disc genoeg ruimte te geven om de bocht te kunnen maken, of skip je deze via een harde ondergrond.

Veel oefenen

Hoewel het spelen van discgolf makkelijk te leren is,is goed worden in discgolf een proces dat nooit zal eindigen. Om verder te gooien of beter te mikken moet je veel spelen en je bewust zijn van wat je doet. Wat kan helpen is jezelf filmen, en jouw techniek vergelijken met die van goede spelers op YouTube.

Leer genieten van het spelen zelf

De beste tip die we kunnen geven is dat je geniet van het spelen zelf, ongeacht het resultaat. Dit kun je leren door te accepteren dat je nooit constant zo goed zal spelen als je eerder hebt gedaan. Elke verbetering in je vorm brengt je uit balans bij andere shots.

Discgolf is een spel dat je uitdaagt op geestelijk en lichamelijk niveau, en je hebt beide nodig om beter te spelen.

Bijzondere ervaring

Het zien vliegen van een disc is een bijzondere ervaring, zeker wanneer deze ver en om obstakels heen vliegt. Het meest bevredigende geluid is die van je disc in de kettingen van de basket. De meeste spelers komen terug voor meer, discgolf is een zeer verslavend spel. Het leukste aan het spelen van discgolf is de interactie met je medespelers: High fives als je een goede worp gooit en elkaar helpen om beter te worden.

Vereniging

Veel spelers die voor de lol spelen en het steeds leuker gaan vinden sluiten zich aan bij een vereniging. Dit biedt vele voordelen zoals dat je in contact komt met spelers die jou helpen je sneller te ontwikkelen, en dat je vele nieuwe contacten hebt waar je mee kunt afspreken.