Zorg en sociaal

Zorg en Sociaal.

Discgolf als verbindende factor.

Zorg en Sociaal

Door het open karakter kan iedereen, ongeacht leeftijd, afkomst of beperking tegelijkertijd en samen spelen. Onze courses zijn beschikbaar voor samenwerking met zorg en sociaal welzijn. Ook ambiëren we begeleiders op te leiden tot het toepassen van discgolf in hun behandeltrajecten of als dagbesteding. Dit doen we door begeleiders het spel te leren en hen te coachen discgolf in te zetten voor anderen.

Doordat je niet alleen de course met discgolf spelers deelt, maar ook de paden kruist met wandelaars, mensen die hun hond uitlaten en kinderen op de speelplaatsen, is het disgolf terrein de perfecte plek om andere mensen te ontmoeten. Doordat discgolf in Nederland nog een vrij onbekende sport is, wordt ons gevraagd uit te leggen wat we aan het doen zijn, waardoor je zo in gesprek met een andere persoon rolt. In Amerika, waar discgolf veel gespeeld wordt, zijn er zelfs vele verhalen over stellen die elkaar ontmoet hebben op de course.

Therapie en sociale ontwikkeling

Het spel verplicht je in het hier en nu te zijn, gefocust op je lichaam en omstandigheden. Het daagt je uit je geestelijke en lichamelijke verbeterpunten te zien en tekortkomingen te overwinnen. Veel uitdagingen die je in je leven tegenkomt, beleef je in een kortere tijd en in een meer gedistilleerde vorm tijdens het spelen.

Ondanks de uitdaging om niet te reageren op een mooie worp, moet je contact te maken met je medespelers wanneer je gebruik maakt van de spelregels. Iedere speler is namelijk ook scheidsrechter. Zo leer je spelenderwijs hoe je effectief kan omgaan met je medespelers en kan bijdragen aan een gezellige ronde. Wanneer je regelmatig met nieuwe mensen speelt geeft dit een versnelling in je sociale ontwikkeling.

Re-integratie

Mensen met een afstand tot de samenleving, hebben veel baat bij het spelen van discgolf. Naast het sociale karakter is het ook mogelijk om dit contact (onder begeleiding) rustig op te bouwen. Eenmaal geïnteresseerd is het ook heel fijn om zelfstandig jezelf te trainen om beter te worden in de sport. In je eigen tempo kun je kiezen meer contact te maken met andere spelers en parkgebruikers.Veel discgolfers waren introvert voordat ze begonnen aan de sport. Nu kijken ze uit naar hun wekelijkse samenspel.

Discgolf als therapie

Ook is het mogelijk een samenwerking aan te gaan waarbij wij leren onze clinics in te zetten als therapie. Onze begeleiders staan open om te leren speciale doelgroepen te begeleiden. Denk bijvoorbeeld aan het begeleiden van doelgroepen die niet rechtstreeks onder de zorg vallen maar wel hulp kunnen gebruiken met het terugkeren in de samenleving. Bijvoorbeeld mensen die in het bestand staan van gemeentes, justitie, militairen en veteranen.

Samenwerking

Hoe de samenwerking ook zal verlopen, het zal voor alle betrokkenen een plezierige, enerverende en leervolle ervaring zijn. De enige voorwaarde die wij stellen is dat participanten dit op vrijwillige basis doen. Neem contact met ons op als je nieuwsgierig bent geworden. Samen kunnen we een pilot of programma bedenken en testen hoe discgolf het beste past bij de te behalen doelstellingen van behandeltrajecten. We bieden aan vooraf bij ons te komen spelen om meer inzicht te verkrijgen in de mogelijkheden.

Samenwerking op kleine schaal

Het is ook mogelijk om dit soort programma's te ontwikkelen op kleinere schaal of op locaties waar nog geen course in de buurt is. Wij beschikken ook over mobiele baskets, waardoor we de courses op locatie kunnen plaatsen, mits de locatie geschikt is. Ben je geïntresseerd? Neem dan contact met ons op!