Kleding advies

Kleding advies

Altijd mooi discgolf weer!

Kleding advies

Discgolf wordt buiten in de natuur gespeeld. Vooral als het regent of pas geregend heeft, wil je dus niet met je goede kleding aan discgolfen. Ook wil je geen kleding dragen die je in je beweging belemmerd. Wil je weten wat je wel het beste kan dragen tijdens het discgolfen? Lees dan deze pagina!

Schoenen

Laten we beginnen met het allerbelangrijkste, schoenen met genoeg profiel die bij voorkeur waterdicht en afneembaar zijn. Nat gras, modderige ondergrond. Je komt van alles tegen tijdens je discgolfuitje. Spelen met natte sokken is volgens ons niet nodig en zeker niet prettig. Als je geen waterdichte schoenen hebt, neem dan droge sokken en extra schoenen mee.

Broek

Wanneer een hole modderig is zal je broek ook zeker niet gespaard blijven. Hoewel je veel discgolfers op Youtube in korte broek ziet spelen, raden wij aan een lange broek te dragen. In de natuur kun je aangevallen worden door insecten en heb je te maken met stekelige planten wanneer je disc niet terecht komt waar je bedacht had. Zeker als beginner zal je af en toe totaal de verkeerde richting op gooien.

Niet teveel laagjes

Van discgolf krijg je het snel erg warm. Je kunt best een laagje in de auto of je kluisje laten liggen. We raden niet aan om strakke kleding te dragen, dit beperkt teveel in je bewegingsvrijheid, maar ook geen kleding dat onnodig ruim zit wil je vermijden. Sportieve kleding die je helpt zweet op te vangen en af te voeren is het beste.

Weersomstandigheden

Bij regen is een lichte en luchtdoorlatende regenjas ideaal. Als het heel koud is draag je handschoenen, je kunt dan tijdens het werpen de handschoen even uit doen van de hand waar je mee werpt.

Bij warm weer ga je flink zweten. Wij raden aan om extra kleding mee te nemen als je na het discgolfen niet direct naar huis gaat. Een extra handdoek en eventueel deodorant kan ook geen kwaad.